zaterdag 21 april 2007

Ter Informatie

Roelie Post brengt een opmerkelijk boek uit. Een boek over export van Roemeense kinderen in kader van adoptie. Een boek, dat als je de eerste hoofdstukken leest, je overdondert als de materie nieuw is. Helaas is dat voor ondergetekende niet zo. Ik zou zelfs wensen, dat een dergelijk emperisch en persoonlijk boek geschreven zou zijn door een type onderzoekster als Roelie Post destijds in Korea en nu in China.

Roelie Post durft een taboe-onderwerp neer te zetten met een gehalte die te vergelijken valt met het werk als die van Noreena Hertz en de film Constant Gardener. Helaas krijgen dergelijke berichten in de media over het algemeen geen aandacht wegens de politieke gevoeligheid. Als je het boek leest, kom je er eigenlijk achter waarom.Een wespennest van grote (zakelijke) belangen verweven met politieke en maatschappelijke instanties en de grote vraag van adoptiekinderen creert wel degelijk een martkwerking die tot nu toe nog steeds stelselmatig ontkend wordt. Waardoor het een discussie blijft in de marge van de samenleving.

De inleiding van het boek over een mini-ontbijtconferentie van haar kinderen omtrent het vraagstuk illustreert in mijn mening dat we ver voorbij het werkelijke en primaire vraagstuk zijn gegaan en die is nog steeds; Wat is in het belang van het (adoptie)kind ?

zie ook: www.romania-forexportonly.blogspot.com

Met vriendelijke groet,

Hilbrand W.S. Westra

Coördinator - United Adoptees International - Netherlands